Sis2

Workshop

Workshop: Ojee, de GGD

“Het is goed dat de inspecteur er is, alleen ben ik bang dat ik iets verkeerd doe”.

Herken je dat? Onzekerheid of angst tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang? Uit enquêteonderzoek binnen de kinderopvang en gastouderopvang (maart/mei 2020), waaraan 1186 pedagogisch professionals hebben deelgenomen, blijkt dat meer dan de helft van de pedagogisch professionals zich nerveus, gespannen of onzeker voelt tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang.

Een onbehaaglijk gevoel tijdens een inspectiebezoek mag de pedagogisch professional vandaag de dag niet meer overkomen. Je kan en moet erop voorbereid zijn. Deze workshop is praktisch, inspirerend en biedt ondersteuning in het bewust worden van het eigen gedrag en handelen. Het voeren van een opbouwend dialoog, behandelen van casuïstiek en direct leren toepassen van kennis en inzichten maakt deze workshop een boost voor het zelfvertrouwen van pedagogisch professionals. Zodat pedagogisch professionals zich verder kunnen ontwikkelen en gedurende een inspectiebezoek op positieve wijze kunnen laten zien wie zij écht zijn en waar de kinderopvangorganisatie op pedagogisch vlak voor staat.
Want als het overgrote gedeelte van de pedagogisch professionals aangeeft zich nerveus, gespannen of onzeker te voelen. Wat voor invloed heeft dat dan op het inspectierapport?

Goed om te weten:

  • Opbrengsten: na deze workshop is de pedagogisch professional zich bewust van zijn eigen handelen en heeft hij/zij geleerd hoe hier mee om te gaan. Daarnaast leert de pedagogisch professional wat hij/zij kan verwachten van een inspectiebezoek.
  • Tijdsinvestering: eenmalig drie uur durende workshop.
  • Kosten:  € 60,- p.p. of in company op aanvraag
  • Deelname: op basis van losse inschrijving (mail info@sis2.nl of info@rickploemen.nl). Vermeldt daarbij je voornaam, achternaam, telefoonnummer en geef aan of je werkt in de kinderopvang of gastouderopvang. Minimaal 10 deelnemers, maximaal 15 deelnemers. Indien een groep vol zit wordt er een nieuwe datum gepland. Tevens beschikbaar als In-Company. Vraag een offerte aan die we voor jou op maat kunnen maken.
  • Locatie: Verlengde Hoogravenseweg 150B
    3525 BL Utrecht of de Gruijterfabriek in Den Bosch
  • Meer informatie: neem contact op met Mathelijne (info@sis2.nl) of Rick (info@rickploemen.nl)

Gedurende de workshop wordt er gezorgd voor drinken en een gezond tussendoortje. Na afloop ontvangen de pedagogisch professionals een bewijs van deelname, een hand-out en waaier aan tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

 

Het spel: Ojee, de GGD

Nu verkrijgbaar!
De leukste en meest efficiënte manier om je voor te bereiden op een GGD- inspectie kinderopvang.

Speldoos 20x20cm, spelbord 40×40 cm

6 pionnen, dobbelsteen

Vragenkaartjes en complimentsterren

Scroll naar boven