Workshop

Workshop: Ojee, de GGD

“Het is goed dat de inspecteur er is, alleen ben ik bang dat ik iets verkeerd doe”.

Herken je dat? Onzekerheid of angst tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang? Uit enquêteonderzoek (maart 2020), waaraan ruim 700 pedagogisch professionals hebben deelgenomen, blijkt dat 70% van de pedagogisch professionals zich nerveus, gespannen of onzeker voelt tijdens een inspectiebezoek van de inspecteur kinderopvang.

Een onbehaaglijk gevoel tijdens een inspectiebezoek mag de pedagogisch professional vandaag de dag niet meer overkomen. Je kan en moet erop voorbereid zijn. Deze workshop is praktisch, inspirerend en biedt ondersteuning in het bewust worden van het eigen coping-gedrag. Het voeren van een opbouwend dialoog, behandelen van casuïstiek en direct leren toepassen van kennis en inzichten maakt deze workshop een boost voor het zelfvertrouwen van pedagogisch professionals. Zodat pedagogisch professionals zich verder kunnen ontwikkelen en gedurende een inspectiebezoek op positieve wijze kunnen laten zien wie zij écht zijn en waar de kinderopvangorganisatie op pedagogisch vlak voor staat.
Want als 70% van de pedagogisch professionals aangeeft zich nerveus, gespannen of onzeker te voelen. Wat voor invloed heeft dat dan op het inspectierapport?

Goed om te weten:

  • Opbrengsten: na deze workshop is de pedagogisch professional zich bewust van zijn eigen coping-gedrag en heeft geleerd hoe hier mee om te gaan. Daarnaast weet de pedagogisch professional wat hij/zij kan verwachten van een inspectiebezoek.
  • Tijdsinvestering: eenmalig drie uur durende workshop.
  • Kosten: €97,- per persoon.
  • Deelname: op basis van losse inschrijving (mail info@sis2.nl of info@rickploemen.nl).
    Minimaal 5 deelnemers, maximaal 15 deelnemers.
    Tevens beschikbaar als In-Company. Vraag een offerte op maat aan.
  • Meer informatie: neem contact op met Mathelijne (info@sis2.nl) of Rick (info@rickploemen.nl)

De eerste workshop staat gepland op vrijdag 2 oktober 2020, van 10.00-13.00 uur (locatie wordt later bekend gemaakt). Voor een lunch wordt gezorgd.